Svjetski poznati maneken i njegova nova supruga, također manekenka, izvukli su prevaru vijeka. Njih dvoje su prethodnog vikenda organizovali vjenčanje u event centru u Beogradu, a ceh od oko 15.000 evra, kako tvrdi vlasnik firme za organizaciju vjenčanja, nisu platili. Mladenci su prevarili fotografe, svadbeni salon, poslastičarnicu u kojoj su kupili tortu, a htjeli su i da uzmu novac od ukrasa.

Slučaj je prijavljen policiji, a oštećeni su podnijeli privatnu tužbu protiv mladenaca. Svečana svadbena ceremonija organizovana je kako i priliči, a kada je trebalo platiti račun, manekeni su netragom nestali.

Bubanja je rekao da informacije i dalje stižu iz različitih izvora, te da detalji ovog slučaja tek treba da budu otkriveni.

– Godišnje organizujemo preko 1.700 događaja, sa velikim brojem ljudi, ali ovako nešto nikada nije bilo – rekao je Bubanja.

Kako kaže, bilo je i manjih slučajeva da neko bude odbijen, ali dodaje da se to nikada nije dešavalo u ovakvim razmjerama.

– Udruženje event industrije Srbije okuplja kompanije koje organizuju masovne manifestacije na cijeloj teritoriji Srbije, a imamo informacije sa terena – rekao je Bubanja.

Kako kaže, ovo vjenčanje je bilo čudno od samog početka, što, dodaje, jasno vide tek sada kada sagledaju situaciju.

– Mladenci su nas kontaktirali u septembru sa idejom da svadbu održe kod nas, tražili su prvi slobodan termin koji je relativno blizu, pa su dobili oktobar. Nisu došli kod nas da se upoznaju, da razgledaju prostor, samo su rekli da žele tamo da se vjenčaju i da neće nigdje drugdje – rekao je Bubanja.

Kako kaže, poslali su im nacrt ugovora na čitanje, a ako su to došli da potpišu, to je redovna procedura kod svih mladenaca.

– Došli su tek sredinom oktobra i rekli da ne mogu da stignu 29. oktobra, da je preblizu, da su mu kartice blokirane u Kini, a pomjerili su datum na 19. novembar. Tu se nismo previše zbunili. Prvi problem je bio kada su došli da potpišu ugovor, a nisu htjeli da plate depozit. Rekli smo im da se ugovor ne može potpisati bez depozita, jer je to garancija na određeni rok, pa kad oni budu htjeli da to plate, onda ćemo mi potpisati ugovor – rekao je Bubanja.

Rekli su nam da su sve sredili, da imaju tortu i vjenčanicu, ali, dodao je, mi smo insistirali da ako žele salu moraju da uplate depozit i potpišu ugovor.

– Poslali su samo dio novca, što smo im dozvolili jer smo im vjerovali da imaju novca na računima koji su navodno u inostranstvu i da će nam sve platiti – rekao je Bubanja.

Kako kaže, na svadbi je bilo oko 90 zvanica, dodaje da je sama atmosfera bila neprijatna, kako kaže, nije bila uobičajena, ali da se time nisu bavili.

– Osjećalo se da nema energije koju vjenčanje nosi sa sobom, ali na to nismo posebno obraćali pažnju. Neobično je da je i mlada sve vrijeme pila alkohol, iako je navodno trudna. Pred kraj, kada je ostalo 15-ak ljudi, mladoženja ih je pozvao da na jednom splavu idu na svadbu – ispričao je Bubanja.

Dodaje da su u međuvremenu saznali da su mladenci među gostima suptilno širili informaciju da imaju termin u skupom restoranu, želeći i da gosti donesu velike poklone.

– Mladoženja im je obećao da će ih povesti na splav, da će ih počastiti, da im novac neće trebati. Oni idu na splav, mi završavamo posao. Mladoženja je došao oko 2 i rekao kolegi da se desio incident na splavu, da ga je mlada navodno uhvatila u nekim zagrljajima i da mu je svašta pričala i da ju je onda udario i tako dalje… – rekao je Bubanja.

Kako kaže, sada znamo da je tuča iscenirana da bi pobjegli a da ne plate račun tamo na splavu.

– Gosti su ostavljeni na milost i nemilost da taj račun plate na samom splavu – rekao je on.

Dodaje da je objasnio šta se dogodilo i da je sljedeće pitanje šta će od svega biti. Kako kaže, nakon nekoliko minuta izlazi iz sobe i objavljuje da su opljačkani.

– Rekao je da su sve koverte razbacane i otvorene u prostoriji. Međutim, to se nije moglo dogoditi jer imaju kamere i niko nije mogao ući. Ujutro se pojavila mlada i rekla da zapravo želi razvod. Da je sve to bila lažna priča, da od toga nema ništa i da želi razvod – rekao je Bubanja.

Rekao je da mladoženja ne mora da im plati, a onda je krenula priča kako će doći do novca.

– Uporno je odbijao da povuče tu svoju “navodnu” kinesku kartu. Otac je uspio da prikupi 100 hiljada dinara, a onda mladoženja odlučuje da pozove kuma. Onda je pitao kako može da nam plati, ponudio je auto i burme – ispričao je Bubanja.

Dodaje da su tada shvatili da se radi o prevari, pozvali smo policiju da snimi događaj, odnosno situaciju, a oni nas upućuju na privatnu tužbu za prevaru.

– U međuvremenu smo ih provjerili i vidjeli smo da nigdje na društvenim mrežama nema nijedne zajedničke slike. Ali vidi se kako je mladoženja u junu 2021. gradio svoj prvi hotel u Hrvatskoj – rekao je Bubanja.

Kako kaže, na početku 2022. ponovo objavljuje slike na kojima otvara lanac brze hrane, a zatim i agenciju za nekretnine u Kini.

Kada su potpuno prestali da ga kontaktiraju, kaže da su objavili svoje inicijale i tada su kolege i porodica počeli da im se javljaju.

– Neki su se javili sa informacijama da su iznenađeni što on uopšte pravi vjenčanje jer je gej, a da to nije moguće. Znali su da nešto nije u redu, zato nisu došli. Izvesni rođak iz Hrvatske rekao je da ga godinama nisu vidjeli ni čuli, a onda je bilo veoma neobično da su pozvani na svadbu – rekao je Bubanja gostujući na TV Pink.

Ispostavilo se da je to, kako kaže, svjetski poznati model.

– Jedan prijatelj je rekao da su u ozbiljnim finansijskim problemima, pa su razmišljali da naprave svadbu uz minimalne troškove i da na tom venčanju zarade – rekao je on.