TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Kristijan Golubović, koji je nedavno izašao iz zatvora, vrlo malo je pričao o svom ocu Srboljubu Kići Goluboviću, kojeg je prvi put vidio kada je imao sedam godina.

Naime, na društvenim mrežama se pojavila fotografija oca i sina, iz koje se da zaključiti da važi ona narodna “kakav otac, takav i sin”.

“Kakva je to sudbina da se začnem iz jednog jedinog pokušaja svoga oca da napravi sina i iste noći biva odveden na doživotnu robiju. Ciijela ova situacija nagovještava tok nevjerovatnih događaja jednog života, mog života. Zapravo moja majka je te ‘69 godine bila trudna sa mojom sestrom koju je rodila na Bogojavljanje 19. januara i baš neposredno nakon porođaja, moj otac koji je baš u to vrijeme bio pod potjernicom zbog oružane pljačke sa smrtnim ishodom, valjda sujetno ljut što nije dobio sina, tek svježu majku oplodi i istog jutra biva uhapšen i odveden na doživotnu robiju”, rekao je u jednom interjuu.

Printscreen

“Još dok sam bio embrion, stvari u mom životu su krenule naopako i tako nastaje predispozicija da dijete od ranih dana nema oca kraj sebe u godinama kada je to najneophodnije… Prvi put sam sreo svog oca u nekom od prvih razreda osnovne škole, nakon njegovog spektakularnog bjekstva iz tada najčuvanijeg zatvora u Njemačkoj u Minhenu. Klinac koji je odrastao bez oca, za kim je žudio svaki dan u svom kratkom životu, stvara potajno u sebi heroja u vidu svog jakog tate, koji je bio predmet mog prosuđivanja i ideologije na krajnje ekstreman način”, rekao je tada Kristijan.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here