Tanja Savić prije nekoliko dana objavila je svoj novi dugoočekivani album.

Ipak, spot za pjesmu “Otac suzama mojim” u kome je jedna igračica obučena kao monahinja, šokirao je mnogobrojno sveštenstvo i monaštvo, ali i vjernike pravoslavne crkve. Posebno su neprijatno iznenađeni da se na ovaj korak odlučila pjevačica, koja se u javnosti predstavlja kao hrišćanka i vjernik.

Snimak lažne pohotne monahinje koja se uvija kao striptizeta tokom cijele pjesme sve je zgrozio, pa su mnogi spot za ovu pjesmu i prijavili na Jutjubu, zbog čega se očekuje da bude skinut sa ove muzičke platforme.

Ovim povodom portal Kurir je kontaktirao oca Jovana iz manastira Svetih apostola Petra i Pavla, kako bi čuli stav crkve po ovom pitanju

– Ovo sad što ste mi poslali i što sam ja upravo pogledao je skandal. Monahinje su naše sestre u Hristu koje su svoj život posvetile Bogu i stalno su u postu i molitvi. Ova pjevaljka ih skrnavi u javnosti i to je veliki grijeh. Njoj hitno treba pokajanje. Ta Tanja se, koliko sam uspio da primijetim, u javnosti predstavlja kao vjernica koja ide po manastirima, a radi ovakve stvari. To rade lažni vjernici. Sramota! Uzalud ide u Tumane, ako je ovo nešto što je njoj u srcu. Naše sestre monahinje su se mnogo potresle zbog ovog snimka, ali i mnogi vjernici. Pozivam sve da masovno prijavimo ovo kako bi što prije bilo obrisano sa Jutjuba, da se više ne sablažnjava narod. Apelujem na nju: sestro Tanja, vrati se na pravi put i sama obriši ovu sramotu – poručio je šokirani monah.

Da je pogriješila svjesna je i sama Tanja koja je medijima samo dan ranije ispričala da zna da su se pojedine časne sestre (monahinje) uvrijedile zbog scena iz njenog novog spota.

– Čitam komentare, neko sam ko želi da isprati želje svoje publike i poštujem njihovo mišljenje. Objektivna sam, ne gledam samo iz svog ugla. Desili su se negativni komentari za pjesmu “Časne sestre” (“Otac suzama mojim”). Reditelj je imao jednu želju da djevojka koja je glumila časnu sestru bude slobodnije obučena i prave časne sestre su se uvrijedile. Jako mi je žao, mislim da će nam skinuti pjesmu zbog toga. Ja poštujem naše monahe, svetinje, našu crkvu – rekla je Tanja.

Pjevačica je neretko na društvenim mrežama postavlja fotografije i snimke na kojima se vidi kako uživa s porodicom u ovom manastiru. Vjeruje se da molitve monaha u Tumanima pomažu ljudima oboljelim od opakih bolesti, a ženama koje imaju problem sa začećem pomažu da se ostvare kao majke, piše Kurir.rs