Asmin Durdžić je podelio uznemirujuću poruku.

Asminu Durdžiću, bivšem suprugu aktueln učesnice Elite, Aneli Ahmić, nedavno je stigla prijeteća poruka na Instagramu. Ovaj slučaj ukazuje na zabrinjavajući trend porasta nasilja putem društvenih mreža, koji postaje sve češća pojava u savremenom društvu.

Durdžić je bio šokiran kada je video uznemirujuću poruku koja mu je stigla putem Instagram direktne poruke.

Nakon što je obelodanio pretnje, Durdžić je dobio podršku javnosti i kolega iz javnog života, koji su osudili ovakav vid nasilja. Asmin je sve poruke obelodanio, pa otkrio da se ne plaši ljudi, koji se kriju iza lažnih profila, a osoba koja je ovu poruku poslala, ubrzo ga je blokirala, kako ne bi znao o kome se radi:

– Pozdrav, samo sam te htio obavijestiti da te neko prati. Svaki dan se vozite u bijelom BMW-u i stižete kući oko 22 sata, najkasnije 22:30. Naredba da te streljaju dolazi iz Sarajeva i samo sam ti htio staviti do znanja da ćeš biti streljan sljedećih dana. Budi oprezan, bio sam tamo, ali sam htio da te upozorim, jer si dobar čovjek – glasila je poruka, koju je pokazao Asmin, pa odgovorio na ove prijetnje u svom stilu:

– Zašto si me blokirao, ako ste toliko hrabri. Evo, tresem se – napisao je on uz ovu poruku.

Asmin Durdžić je hrabro istupio i javno progovorio o prijetnjama koje je dobio, čime je skrenuo pažnju javnosti na ovaj ozbiljan problem, te da mu je život ugrožen.