TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Prije više od 25 godina Zana Nimani, zajedno sa članovima svoje porodice, ćerkom Teom i suprugom Đorđem, napustila je Srbiju.

Svojim odlaskom zauvijek se oporostila od muzičke scene, danas je uspješna žena u Kanadi i bavi se finasijama u jednoj tamošnjoj firmi.

Početkom 1991. godine Zana je rodila ćerku Teu u beogradskom porodilištu, ali već poslije nekoliko mjeseci spakovala je kofere i odselila se u Kanadu, te zajedno sa suprugom Đorđem Šiškinim napušta zemlju. Mnogi svjedoci tog vremena kažu da je to učinila uslijed političkih dešavanja na ovim prosotorima, a diploma Pravnog fakulteta u Beogradu pomogla joj je da obezbjedi sebi i porodici ugodan život u kanadskoj Britanskoj Kolumbiji. Zaposlila se u jednoj firmi koja se bavi menadžmentom, dok Đorđe radi svoj posao u struci, koji se tiče želježnica.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Ćerka Tea je prije godinu dana završila je studija, na jednom od prestižnih koleža u Kanadi. Pjevanjem se više ne bavi, ali Tea je naslijedila majčin talenat za muziku, što govori da je pjevala u nekoliko američkih mjuzikla, a nakon toga nije željela da nastavi svoj život u smjeru pjevanja, već se posvetila studijama. Neverovatno liči na Zanu, a mnogi kažu da se čak isto ponaša kao majka.

Malo ko je mogao da zamisli grupu “Zana” bez čuvene plavuše koja je ostavljala bez daha gdje god da se pojavi. Sve je počelo davne 1979. godine, kada je ova grupa kročila na muzičku scenu Jugoslavije, a ogromnu popularnost postižu tri godine kasnije kada objavljuju hit “Dodirni mi kolena”.

Grupa, koja je dobila ime po pjevačici Zani Nimani, brzo postaje poznata. Marina Tucaković, koja im je napisala tekst za pomenutu pjesmu, bila je velika zvijezda i pjevači su se otimali oko njenih tekstova. Tucakovićka je “stvorila” “Zanu” svojim tekstovima, a većina muzičara je bila ljubomorna što se ona baš njima posvetila.

– Marina je sve vrijeme od momenta kada mi napravimo neku osnovnu temu prisutna. Upućena je u sve što se dešava, od samog početka saživljava se sa pjesmom… Desi se zovnemo Marinu u dva sata ujutru, ona se izvuče iz pidžame, dođe i kaže “da l’ ste normalni, ovo ne valja ništa” – ispričala je svojevremeno Nimanijeva.

“Zanu” su osnovali Radovan Jovićević i Zoran Živanović Žika – Kika Mac 1976. godine. Malo je poznato da je Zana sestra od tetke Radovana Jovićevića i da su i danas u odličnim odnosima. Radovan i Zana su se dugo šalili da je pjevačica u grupu ušla “preko veze”.

Nimani 1985. godine napušta grupu i započinje uspješnu solo karijeru. Godine 1986. je objavila solo album “Noćas pkevam samo tebi”. Zana se tokom osamdesetih priključila grupi “Divlji Anđeli”. Rezultat te saradnje je maksi-singl pod nazivom “Totalni kontakt”, u izdanju PGP RTB.

Godinu dana kasnije objavljuje posljednju pjesmu “Ruža na dlanu” i poslije nekoliko godina se povlači iz javnosti. Vjenčava se, rađa Teu i bježi iz tadašnje Jugoslavije.
Izvor: skandal.rs

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here