TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Domaći filmovi “Žikina dinastija”, “Ljubi, ljubi, al’ glavu ne gubi”, “Lude godine” doneli su nam čuvenog Žiku Pavlovića, koji nas evo već nekoliko decenija uveseljava. A ko bi bolje od njegovog unuka, Jovana Stojanovića rekao kakav je zapravo bio Dragomir Bojanić Gidra.

– Gidra je bio veoma pozitivan, duhovit čovjek velikog srca koji je moje djetinjstvo učinio liepšim – kaže za portal “Žena” Jovan.

ŽIKA DO KRAJA ŽIKA

Sponsored by Luponmedia

Imati Dragomira Bojanića za dedu, značilo je djetinjstvo ispunjeno anegdotama. A smisao za humor i vedar duh glumca nije napuštao do kraja.

– Deda je bio veliki šaljivdžija, tako da je svaki dan sa njim bio anegdota za sebe. Čak i onda kada je njegov život zbog teške bolesti bio pri kraju, zadržao je svoj vedar duh. Sjećam se da smo prilikom jedne posjete, u njegovoj bolničkoj sobi zatekli jednu veoma simpatičnu scenu. Deda u već poprilično teškom zdrastvenom stanju do je suza zasmijavao dvije mlade i lijepe bolničarke. Njegov odgovor na naša zbunjena lica bio je: “Šta se čudite, pa hoću da odem na niovu” – sjeća se Gidrin unuk.

Dakle, bio je isti kao i na filmu. A njegov nasljednik je umjesto glume odabrao modu.

– Još kao dijete sam pohađao školu za male manekene. Kasnije sam u svet ozbiljnog modelinga ušao veoma spontano, preko određenih poznanstava, koji su prepoznala moj talenat i povezala me sa ozbiljnim modnim agencijama – dodaje Jovan.

Ipak, vrata glume možda se i otvore.

– Do sada nisam imao glumačke ponuda tog tipa, što ne znaći da ih u budućnosti neće biti. Voleo bih da se bavim glumom – otkriva.

KAKAV DEDA, TAKAV UNUK ILI…

– Ima istine u tome da smo svi u porodici volimo lijepe žene, ali ja ću vas podsjetiti na još jednu repliku iz Gidrinih filmova: “Ljubi, ljubi, al’ glavu ne gubi” – odgovara Jovan na pitanje da li je zavodnik kao što je Žika bio.

Deda bi sigurno bio ponosan na ove riječi. A kakva to djevojka može da privuče Jovanovu pažnju?

– Volim kada djevojka drži do sebe, zanimljivije mi je kada treba da se potrudim da pridobijem njenu pažnju. Sviđa mi se kada je duhovita i umije da me nasmije, tada je naša priča još zanimljivija – priča maneken.

S obzirom na odgovor da je emotivno ispunjen, izgleda da se u njegovom životu pojavila takva osoba.

A KOJU PREDRASUDU U MODI RUŠIMO OVOG TRENUTKA?

Uspješan maneken iza sebe ima isto tako uspješne revije i kampanje.

– Snimanje određenih setova zna da traje i po desetak sati, što ume da bude veoma naporno. To bih izdvojio kao najteže u manekenstvu. Sa druge strane, najljepši dio ovog posla su putovanja, nova poznanstva i nova iskustva – ističe Jovan.

Na pitanje koja predrasuda o muškoj modi ne treba nikako da postoji, kaže:

– Da je moda namenjena samo za žene.

Jovana očekuju novi projekti, pojavljivanje u nekoliko muzičkih spotova i ekskluzivne revije. S obzirom na stas i harizmu, rekli bismo ipak ovdje važi ono: Kakav deda, takav unuk!

Ulogom Žike Pavlović u filmskom serijalu “Žikina dinastija” Dragomir Gidra Bojanić je osvojio i žene i muškarce. Jači pol je volio njegove osvajačke poduhvate, a žene su mu, gle čuda, zbog duhovitosti opraštale iste.

U njegovoj karijeri bilo je još mnogo filmova. Glumac poreklom iz Kragujevca prvi put je zaigrao na filmu 1955. godine. Posle “Ešalona doktora M.”, uslijedili su naslovi “Marš na Drinu” , “Dan duži od godine”, “Slike iz života udarnika i mnogi drugi”.

Glumio je i u filmovima italijanske produkcije, poput “Baallata per un pistolero” i “Chiedi perdono a Dio … non ame”.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here