TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Slobi Radanoviću ozbiljno ugroženo zdravlje zbog miješanja steroida i alkohola.

 

(Foto: Instagram)

 

Naime, Sloba se u posljednja tri mjeseca totalno transformisao i sve više podsjeća na bodibildera. Sve bi ovo bilo lijepo da pevač nije počeo da koristi suplemente koji utječu na njegovo zdravstveno stanje.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Evo kako je on izgledao prije dva i pol mjeseca, kada je imao 110 kilograma.

(Foto: Youtube.com/Zadruga Official)

Tada je bio totalno opušten, a za toliko kratko vrijeme je pomoću hemije postigao da izgleda kao neko ko godinama trenira.

Doktorica Nevenka Dimitrijević je za Srpski telegraf otkrila koliko je opasno to što radi Sloba sa svojim organizmom, kao i to koje su posljedice.

“Mladi ljudi u želji da postignu što veću masu bicepsa pretjeruju sa steroidima. Pretjerano konzumiranje proteina za oblikovanje mišića i izlaganje prevelikom naporu u teretani može da ima fatalne posljedice po srce. To su supstance koje se umeću u metabolizam kompletnog organizma i oni ne utječu samo na povećanje mišićne mase skeletnih mišića već i na masu srčanog mišića. Među mladima ima sve više muškaraca koji, vježbajući u teretani, idu do krajnjih granica vlastitih mogućnosti kako bi u masi došli do izražaja. Tako da imamo tu problem kasnije kad se taj mišić uveća i udeblja – kaže doktorka Nevena i dalje objašnjava šta se desi kad, kao kod Slobe, srce počne da slabi.

– Poslije je potrebno mnogo više krvi za snabdijevanje tog srčanog mišića, a ako osoba kasnije prestane da trenira, tu nastaju komplikacije. Mišić odjednom splasne i nije u dobroj kondiciji da ćelije snabdijeva kiseonikom. To ima opasne posljedice po srce i krvne sudove. Mi ne vidimo šta se dešava na unutrašnjim organima, a srce je jedan od najvažnijih mišića i bitno je voditi računa uvijek, rekla je Dimitrijevićeva i potom objasnila šta je potrebno da se uradi ako osoba naglo želi da prestane sa korištenjem steroida:

(Foto: Instagram)

– Ako osoba želi da prestane da koristi steroide poslije dužeg vremenskog perioda, potrebno je uraditi detoksikaciju organizma. Pomoć nutricioniste treba potražiti, pa osoba mora da bude konstantno u dosluhu sa profesionalcima. Sve u svemu, steroidi nikako ne bi trebalo da se uzimaju, u nekim slučajevima mogu da se razviju i t..ori, ali svakako da srce kao organ najviše strada jer se uvećava na neprirodan način. Fizička aktivnost je dobra i treba da bude samo sa regulisanom ishranom, bez ikakvih suplemenata koji su vještački – rekla je Nevenka za Srpski telegraf.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here