Privatne fotografije poznatog 72-godišnjeg glumca i zvijezde humorističke serije ‘Lud, zbunjen, normalan’ rijetko su viđene u javnosti… 

Rijetki su ti trenuci u kojima je 72-godišnji Mustafa Nadarević u pola stoljeća svoje karijere govorio o porodici, a još manje pokazao neku fotografiju iz svog porodičnog albuma. Umjesto tate to je nedavno napravila njegova 28-godišnja kćerka Nana pokazavši koliko su sretni trenuci poznatog glumca kad je uz svoju djecu.

Naime, Nana koja se bavi marketingom i trenutačno radi kao PR menadžerica za poznatu američku kozmetičku kuću MAC, jedna je od troje Mustafine djece.

Najstarija kćerka Nađa povjesničarka je umjetnosti i s majkom Jasnom, Mustafinom prvom suprugom, danas živi u Americi. Nanu i sina Ašu (24), inače uspješnog sportaša, glumac je dobio u drugom braku sa Snježanom Nadarević. Jednom prilikom objasnio je kako su dobili pomalo neobična imena.

‘Budući da je moja najstarija kćerka Nađa moju mamu, a svoju baku zvala nana, moja je druga kćerka dobila to ime. A pomalo neobično ime Aša dao sam sinu po jednom svom prijatelju iz Bosanskog Novog, jako plemenitom dječaku. Kada sam nekako došao do njegovog telefona i javio mu da sam sinu dao njegovo ime, nasmijao se i veselo mi uzvratio da me pozdravlja Plamenko, da je to njegovo pravo ime, a Aša nadimak! Nana i Aša žive u Zagrebu, u vrlo smo dobrim odnosima’, izjavio je jednom Nadarević.

A za svog tatu Nana ima samo riječi hvale, no poput njega, zna se i dobro našaliti. Njihovu zajedničku fotografiju potpisala je riječima: ‘Osim dobrog izgleda i dobar humor nam je u genima. Od tate sam naslijedila puno dobrih gena, ali ne i dobru kosu.’.

Posljednje godine nisu bile nimalo lake Mustafi Nadareviću, a najveću podršku imao je u svojoj djeci i kolegama. Prije tri godine borbu sa zloćudnom bolešću izgubila je njegova supruga Slavica, a jučer je objavljeno i da sam Mustafa Nadarević (76) boluje od teške bolesti. Bori se sa rakom pluća već duže vrijeme.

– Kad sam shvatio da je to dio života, da je bolest dio života, onda sam je prihvatio. Kad nešto prihvatiš s ljubavlju, onda se može pobediti zloćudna bolest – rekao je Mustafa za Media Servis. Naglasio je da je, na sreću, došao na vrijeme na pregled.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here