Opšte je poznato da sve žene na svijetu teže ka tome da izgledaju savršeno.

Međutim neki kozmetički proizvodi u mnogo slučajeva su preskupi. Na svu sreću, dobra vijest je da ih možemo uvijek zamijeniti nekim jeftinijim ali isto tako efikasnim proizvodima. U nastavku možete pogledati par preporuka koji vam mogu pomoći da izgledate što bolje i bilo kojoj situaciji.

1. Sočne usne

Nije porebno da kupujete sskupocjene pilinge za usne kako biste ih spasili od isusivanja. Možete i same da napravite ovo ulinkovito sredstvo. Sve što će vam biti potrebno jeste pasta za zube i med. Potrebno je da četkate usne 3-5 minuta mješavinom paste za zube i meda. Pokreti treba da budu što nježniji i mekaniji.

2. Čista kože bez mitesera

Možete se pozdraviti sa ružnim miteserima uz pomoć samo jedna čudotvorne maske. Biće vam potreban jedan mali komad želatina u prahu / treba da bude bez mirisa, jer aromatizovani želatin može da oboji vašu kožu) i nekoliko kašika mlijeka. Pomiješajte ove sastojke i zagrijte ih u mikrovalnoj na 10-tak sekundi, a onda ih zatim nanesite na problematičnu zonu, i tako je držite 15 minuta.

3. Duge i guste trepavice

Kokosovo ulje ima nevjerovatne koristi, zbog čega se koristi u brojnim kozmetičkim proizvodima. Sve što vam je potrebno jeste kokosovo ulje i aloe vera gel. Kokosovo ulje sadrži vitamin E, minerale i druge hranjive tvari koje pomažu u stimuliranju rasta trepavica prodorom u folikula. Kombinacija ovih namirnica će poboljšati učinkovitost rasta i pomoći da vaše trepavice budu duge i guste.
Izvor: magazindan.info

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here