Koliko život može da bude čudan, te da nas prošlost nerijetko sačeka iza ćoška kada se najmanje nadamo i pomrsi nam račune, pokazuje i priča neimenovanog čovjeka koji je podijelio svoje nemilo iskustvo sa svijetom. Naime, on je na društvenoj mreži Reddit otvorio dušu i priznao kako ga je nepromišljen čin u mladosti sada doveo u prilično nezavidnu situaciju, te da postoji mogućnost da zbog toga izgubi idiličan porodični život koji je godinama gradio.

“Sa ženom sam 12 godina zajedno, a od toga smo šest u braku. Imamo troje prelijepe djece. Odgajamo djecu, imamo odličan brak, živimo u kući iz snova, često idemo na odmore, život nam je dobar – nemam zamjerke. Problem je nastao nedavno”, započeo je on svoju priču.

“Sada imam 44 godine, ali kada sam imao 19 godina na studijama mi se jedna prijateljica obratila sa molbom da njoj i njenoj partnerki doniram spermu kako bi mogle da imaju djecu. Pristao sam i to sam priznao samo svojim roditeljima. Sa advokatima smo sklopili ugovor da neću pokušavati da kontaktiram ni njih ni djecu. Na kraju su obje uspjele da zatrudne i ja sam nekoliko mjeseci kasnije potpisao još neke papire kod advokata. Nikada nisam čuo ništa više o njima. One su se odselile i ja sam se odselio”, nastavlja on.

Sve se promijenilo kada je igrom slučaja ova tajna isplivala na videlo. Naime, on je sa ženom i djecom otišao u posjetu roditeljima, kada su u tom naselju na ulici nabasali na te dvije žene – sa djecom koja su već odrasla!

“Njihov sin je toliko ličio na mene da je to neprijatno. Njihova kćerka je bila preslikana moja sestra. Upoznali smo se međusobno i bilo je veoma neprijatno. Moja supruga je bila potpuno zatečena, ali razumio sam je. Nisam joj to nikada ispričao, jer kad smo počeli da se zabavljamo ona je imala problema sa plodnošću, nije bilo sigurno da ćemo moći da imamo djecu. A onda su bebe samo počele da dolaze jedna za drugom i ja nisam nikada osjetio potrebu da joj kažem istinu”, piše.

Supruga traži razvod – nema razumijevanja za “grijehe” iz prošlosti

Njegova supruga sada želi da se razvede od njega, požalio se. Ne može da prihvati činjenicu da on ima još djece i da joj je prećutao tako veliku stvar.

“Pokušavam da joj objasnim da oni nisu moja djeca i da mi te žene, njihove majke, ništa ne znače. Godinama uopšte nisam pomislao na njih. Samo nisam želio da pokrećem tu osjetljivu temu za nju, i eto, na kraju smo dobili našu divnu djecu”, zaključio je i potražio savjet od korisnika Reddita.

Većina je rekla da razumije obje strane i ženin šok, ali da bi s druge strane trebalo da pokaže više razumijevanja ako već imaju dobar brak i nemaju druge probleme.

“Vaša žena je prije svega uznemirena jer ste je lagali, vjerovatno misli da još mnogo toga krijete od nje, ako ste ovo krili”, “Ona mora da razumije razliku između očinstva – nije isto biti otac i biti donor sperme”, “Mislim da će shvatiti da griješi uskoro, njena želja za razvodom je samo proizvod šoka”, samo su neki od komentara.

Šta vi kažete – da li je ova žena u pravu jer želi razvod?