Kada je prije više od dvije decenije došla u Beograd iz Žitorađe kako bi započela život u prijestonici, Svetlana Ceca Ražnatović je živjela na Vračaru.

Davne 1993. godine iza sebe je imala objavljenih pet albuma, a Svetlana Ceca Ražnatović nekoliko mjeseci živjela je kod prijateljice u jednom stanu na Vračaru. Kako saznaje, stan koji je Ceca kupila u Beogradu prije svog punoljetstva u tom trenutku se renovirao. Ona do tada nije razmišljala o preseljenju u prijestonicu jer je završavala srednju školu u Žitorađi i tamo živjela. Davne 1990. godine imala je prodatih 350.000 primjeraka albuma “Pustite me da ga vidim”, a godinu dana kasnije izlazi album “Babaroga” koji obara sve rekorde i Ceca odlučuje da od zarađenog novca kupi sebi stan na Banovom brdu.

1993. godine dolazi na ideju da se preseli u Beograd, pošto je završila srednju školu i započinje saradnju sa Marinom Tucaković i Aleksandrom Radulovićem Futom. Tog momenta počela je da renovira stan i dok je to trajalo živela je kod porodične prijateljice Dragice u Kalenićevoj ulici, ali ne kao podstanar već kao gost. Faktički to je bio prvi stan u kom je Ceca boravila, dok je već uveliko bila zvijezda na prostoru čitavog Balkana.

Na četvrtom spratu na ovoj adresi i dalje je stan u kojem je Ceca provela prve dane u Beogradu. Nakon nekoliko mjeseci, Ceca se preselila u svoj stan na Banovom brdu i tu je živjela do udaje.

Kada smo posjetili stambenu zgradu u srcu Vračara, saznali smo da se komšije i dalje sjećaju kada je, tada mlada, zvijezda živjela u ovoj višespratnici.

– Jao dobro ste me podsjetili. Uvijek se svima nama ljubazno javljala i pozdravljala, a bila je prelijepa. Kao anđeo – rekla je jedna starija gospođa iz Kalenićeve ulice, koja je bila Cecina komšinica.

Mlađe generacije, koje žive u ovoj zgradi, ne sjećaju se perioda kada se u nju doselila Ceca, ali su od starosedjelaca čuli za tu priču. Mnogi su čak mislili da je to samo mit.

– Kada je snimila “Kukavicu” ljudi su se ispod prozora skupljali i pjevali njenu pjesmu. To je bilo da ne povjerujete, cijelom ulicom je odjekivala ta pjesma, cvijeće je svakim danom stizalo ovde u Kalenićevoj. Koliko je to bilo cvijeća, mislim da je mogla da otvori najveću cvjećaru u Beogradu – ispričala je gospođa koja nas je zamilila da njeno ime ne pominjemo u novinama.

(Kurir.rs)
.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here