TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Feng šui je drevna kineska vještina uređenja prostora koja izričitu pažnju posvećuje životu u skladu sa okruženjem i predmetima koji donose sreću i pozitivne vibracije. Za neke predmete, izričito, tvrde da donose lošu energiju ukoliko se nalaze u kući
Ovi predmeti se nalaze na listi nepoželjnih:

Zelena boja zidova

Zelena boja je kroz istoriju bila simbol smrti, pa odatle vjerovanje da donosi nesreću.

Sponsored by Luponmedia

Razbijeni ili pokvareni satovi

Feng šui upozorava da polomljeni predmeti nikako ne smijeju da se nađu u kući, jer predstavljaju nered u životu onih koji provode vrijeme u tom prostoru. Razbijeni satovi su naročito loš znak. Sprave koje pokazuju vrijeme moraju da budu ispravne uvijek, kako bi osoba napredovala u životu.

Pixabay

Kaktusi

Loše vijesti za ljubitelje kaktusa. Prema vjerovanju, sv ebiljke koje imaju neku vrstu šiljaka ili bodlji su magnet za loše vibracije. Osim kaktusa, u kućinije poželjno imati agave, dok su ruže izuzetak, jer sadrže male bodlje, za koje se veruje da ne narušavaju harmoniju u domu.

Otvoren kišobran

Raširen kišobran nikako ne biste smjeli da unesete u kuću, ako je vjerovati feng šuiju, jer privlači negativnu energiju i loše vibracije.

Uvenule i suhe biljke

Ako želite da živite u prostoru ispunjenom pozitivnom energijom, feng šui nalaže sve suhe, beživotne i uvele biljke izbacite iz kuće.

Stari kalendar

Čini se da držanje starog kalendara u domu donosi nesreću isto kao i pokvareni sat. Smatra se da stari kalendar smanjuje prosperitet i skraćuje život.
Izvor: informer.rs

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here