TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Fahreta Živojinović, poznatija kao Lepa Brena, kaže da joj je Baba Vanga prorekla najvažnije stvari u životu i kako će se udati i kako će živjeti! 

Folk pjevačica ispričala je kako je izgledao susret sa čuvenom proročicom, šta joj je sve predvidjela a šta se od toga obistinilo.

Dva puta sam bila kod Baba Vange. Rekla je da ću se udati za čovjeka koji nosi bijelu uniformu.

-Nije mi padao na pamet teniser, mislila sam da će to biti doktor ili pekar. Ma, sve mi je to djelovalo neozbiljno jer u to vrijeme nisam razmišljala o udaji”.

Da li vam je vidjela i da ćete jednog dana imati “Grand produkciju”?

– Da. Rekla mi je da ću posjedovati veliku kuću u kojoj će biti puno muzičara i pjevača i da ću s njima da radim. Pomislila sam da, ako se to ostvari, cijeli život ću gledati neke pjevače! Već sam provela dosta vremena sa “Slatkim grijehom”, samo mi je još trebalo da do kraja života budem okružena muškarcima. A Baba Vanga je zapravo tada govorila o “Grandu”.

Šta vam je prorekla za djecu?

– Rekla je da ću imati samo sinove. Razočarala sam se što neću imati kćerku. Pitala sam je da li je sigurna, ona mi je ponovila da ću rađati samo dječake. Eto, to se i desilo. Pričala mi je da ću pjevati i putovati dok sam živa. Stalno je isticala kako ću jednog dana biti popularna. Rekla je da ću dugo živjeti i da ću biti zdrava.

Kako ste poslije došli do Baba Vange?

– Saša Popović i ja smo zajedno otišli kod nje. Ona je bila slijepa žena i do nje se moglo doći samo preko bugarske vlade. Vanga je u to vrijeme znala za mene, čak je i u svojoj knjizi napisala jedan pasus o meni. Istakla je da će “jedna visoka žena i lijepa žena, srebrnoplave kose, sletjeti sa neba i da će je Bugari volejti kao što nikada nikog nisu voljeli”. To mi je zvučalo skroz apstraktno i nemoguće jer ja nisam bila osoba koja vjeruje u takva proročanstva. Međutim, kada se poslije sve obistinilo, shvatila sam da je ona najveća balkanska proročica. I dan-danas joj zapalim svujeću i sjetim se njenih riječi. Veoma sam joj zahvalna.

Kako to da se niste odali porocima na estradi, kocki i drogi?

– Samo labilne ličnosti se odaju porocima. Uvijek to krene s tim da ćete samo probati i da mislite da možete da prekinete. Nisu samo droga i alkohol poroci. Veliki problem je i hrana, pa zato imamo dosta debele djece. Vidite ovako, samo čovjek koji može da se kontroliše u stanju je da upravlja i poslom i porodicom. Čovjek koji nije u stanju to da uradi, ne može ništa. Ako imate jaku i čistu psihu, onda se hvatate u koštac sa svim preprekama bez tableta, alkohola i droge. E, ja sam taj tip.

Stefan je krenuo vašim stopama, da li ga savetujete u poslu?

– Nas dvoje pričamo o muzici, ali on na kraju sam donosi odluke. Mnogo je bolje da napravi grešku i da zabrlja jer će samo tako moći nešto da nauči. Kada deca padnu, važno je da ustanu, ali to moraju sami, ne može mama da štiti od svega.

Izvor:Alo / Foto: Arhiv

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here