Ovim izumom će oduševiti svijet!

Vlasnik televizije “Pink”, Željko Mitrović odlučio je da pokaže još jedan svoj izum, te ga je danas predstavio javnosti.

Željko Mitrović je naime, uspio da izvede bezbijedan parasejling na kopnu sa pokretne hidraulične platforme za polijetanje i slijetanje.

– Bez obzira što su mi svi eksperti govorili da nije moguće realizovati bezbjedan parasejling na kopnu sa POKRETNE hidraulične platforme za polijetanje i slijetanje, ja izvedoh jutros let i pružam sve garancije da je moj sistem apsolutno bezbijedan! Uskoro Turbo mlaznice i flying car – napisao je Željko Mitrović na svom Instagramu, a kako je izgledao taj momenat pogledajte u video snimku u okviru teksta.

– Danas ćete prisustvovati mom prvom letu sa ove platforme, konačno je došao taj dan posle nekoliko dana pripreme. Ovo je, ja bih rekao, prva hidraulična platforma u svetu za poletanje i sletanje, zapravo za ono što se zove kopneni parasejling, ali sa platformom. Znači, koliko mi znamo, to niko u svetu nije izveo, jeste sa padobranom koji vuku džipovi u pustinJi, ali još niko nije projektovao hidrauličnu platformu koja može relativno bezbedno da omogući poletanje i sletanje padobranom. Pošto nije bilo drugih dobrovoljaca, ja sam pilot koji će to izvesti. Sve to radimo jer planiramo da ovo zaštitimo i ponudimo u komercijalne svrhe, zato što je parasejling do sada bio moguć samo na vodi, tačnije moru, pre svega zbog plovidbene jednostavnosti i zbog toga što je mogućnost manipulacije svakog čamca 360 za razliku od ovakvih platformi. Ali svejedno, rešili smo sve problem koji su na kopnu mnogo izraženiji – različita strujanja, ruže vetrova i sve ostalo što značajno opterećuje ovu vrstu plovidbe u vazduhu – rekao je Željko neposredno prije probne vožnje.

Osim što sama po sebi predstavlja pravo otkriće, hidraulična platforma će Mitroviću biti osnov za testiranje turbo mlaznica za kretanje u vazduhu i na kopnu.

Printscreen Instagram
Printscreen Instagram
Printscreen Instagram
Printscreen Instagram

– Dakle, ovo sve radimo ne samo da bismo komercijalizovali ovu vrstu usluge, nego i da bismo omogućili testove i eksperimente u vazduhu sa mlaznicama. Mlaznice su jedan od mojih najznačajnijih patenata, ima ih dve, jedna stoji u jednoj, druga u drugoj ruci. Za one koji voze skejtove, rolere i bajseve, ovo će biti velika pomoć zato što sa velikom potisnom snagom mogu da se postignu veoma velike brzine, ako ste na točkovima gdke nema velikog trenja. Nama je ovo potrebno i da bismo vršili eksperimente u vazduhu zato što pretpostavljamo da ćemo sa ovim mlaznicama moći da ispravljamo i definišemo pravac kretanja bez obzira na ružu vetrova – rekao je Željko.

Pogledajte video: