Prije otprilike tri mjeseca saznala sam da me muž vara, a ko zna koliko se to već vuče. S njim sam u braku već 11 godina i na početku sam mislila da umišljam, kao ono kriza srednjih godina i te priče.

Ali svaki naredni put je bilo sve očiglednije. Zadnjih nekoliko dana sam odlučila da ga prati. Jednostavno sam morala da saznam ko je ta žena koja je toliko bolja od mene. Mene koja ga već 11 godina hranim, čistim, perem, pegla, mene koja mu je podarila tri sina. Uzela sam godišnji odmor za koji mu naravno nisam rekla, pa sam ga počela pratiti koliko god sam mogla.

Pet dana sam potrošila uzalud. Baš u trenutku kada sam pomislila da možda ipak nema drugug, da me ne vara, zatekla sam ga u obližnjem hotelu sa mojom najboljom prijateljicom. Ona i ja se poznajemo još od vrtića i doslovno smo kao sestre jedna drugoj. Barem sam tako mislila.

Ilustracija

Tada sam shvatila zašto ga nisam mogla uhvatiti 5 dana na djelu. Čitavo vrijeme je ona znala da ga pratim. Njoj sam prvo rekla kada sam krenula u ophodnju, i njoj sam prvo rekla kada sam ga prestala pratiti jer sam mislila da je ipak vjeran.

Mislila sam da sam dotakla dno kada sam saznala da me muž vara, ali ovo je ipak veće dno jer me vara sa najboljom drugaricom. Sve je nestalo u jednoj sekundi. Još uvijek glumim da ne znam ništa, jer želim da smislim neki dobra plan da im se oboma osvetim.