Bila je jedna od najlepših Beograđanki i rekao sam prijatelju da nikada nisam vidio ljepšu ženu…

Kralj narodne muzike kaže da je zbog svoje stidljivosti i povučenosti morao da traži pomoć prijatelja kako bi ga Goca primijetila.

– Sredinom sedamdesetih sam preko druga i cimera Žike upoznao Gordanu. Bila je jedna od najlepših Beograđanki i rekao sam Žiki da nikada nisam vidio ljepšu ženu. Prvi put smo izašli s njom i njenom drugaricom, ali sam ja kod Goce odmah doživio fijasko. Izveli smo ih na Adu, tamo smo pili sokove i ćaskali, ali sam ja bio toliko stidljiv da sam molio Žiku da priča umjesto mene. Nisam bio od akcije. Moja riječ je bila kao dukat, kad nešto progovorim, svi su u čudu. Bilo me je sramota da pričam s njom – rekao je Šaban.

Ono što je Šaulića najviše sputavalo u udvaranju supruzi jeste što ona tada nije ni bila čula za njega.

– Bio sam pun sebe kad smo se našli s njih dvije. Računao sam, ja sam Šaban Šaulić, ona mene zna, imam dve-tri ploče. Kad ono međutim. Goca mi kaže: „Ja slušam samo zabavnu muziku. Nikada nisam čula za tebe.“ Žika joj je onda objašnjavao da sam ja hit, zvijezda.

Bio sam u mukama i sjećam se da sam šapnuo Žiki: „Učini nešto“ – kaže pjevač kroz smijeh.

Led se otopio tek kad je Goca došla na njegov koncert.

– Pozvao sam je na moj nastup u Kraljevu i Gordana je tada vidjela da me ljudi vole, da imam neko ime, da kada pjevam, da je to erupcija oduševljenja. Malo-pomalo, desila se ljubav. Mada, vjerujem da se njoj to upravo i svidjelo, to što nisam bio napadan, bio sam običan čovjek – rekao je Šaban u emisiji „Iz profila“.

NISAM SMIO DA JE ZAPROSIM

Pjevač je i nakon što je uplovio u vezu s Gocom ostao dosljedan sebi i nastavio da bude stidljiv, pa ju je jedva zaprosio.

– Moja supruga i ja smo se vrlo kratko zabavljali jer sam je ja odmah zaprosio. Mada, i to je bilo jedva, izokola. Rekao sam joj: „Je l‘ bi ti ostala sa mnom?“ Srećom, ona je shvatila šta je pitam. Bilo me je sramota da joj kažem – priča Šaban.

Bila je jedna od najlepših Beograđanki i rekao sam prijatelju da nikada nisam vidio ljepšu ženu…Kralj narodne muzike kaže da je zbog svoje stidljivosti i povučenosti morao da traži pomoć prijatelja kako bi ga Goca primijetila.

(nostalgicno.novi.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here